LOCO TOUR CEPU DIURIPAKE MANEH

 

INDES-BUDAYA-LOCO TOUR CEPU DIURIPAKE MANEH

BLORA, Cuaca ing kutha Patra Cepu cukup cerah. Kagiyatan para warga isih kaya dina-dina sadurunge. Peluang kanggo ngembangake ekonomi ing sektor pariwisata nggawe kecamatan sing wewatesan karo Provinsi Jawa Timur sing cukup heroik iki minangka daya tarik para pengunjung lan turis.

Salah sijine yaiku Tour Loco Heritage sing diduweni lan dikelola KPH Perhutani Cepu. Papan dununge ana ing Jalan Sorogo, Cepu. Petugas, siyaga ing gerbang Tour Loco Heritage, nggawa bedhil thermo, piranti ukuran suhu awak manungsa.

Siji mbaka siji pengunjung diukur suhu awak lan dikon nganggo masker sadurunge mlebu wilayah kasebut. Ora mung iku, para pengunjung uga dikon ngumbah tangan nganggo sabun ing wadhah banyu sing disediakake.

Iki ditindakake minangka upaya antisipasi panyebaran Covid-19 ing lokasi wisata kaya sing diwajibake pamrentah Kabupaten Blora.

Pagelaran Seni Tradhisional

Dina iku, dina Selasa (11/17/2020), swasana Heritage Loko Tour ora kaya biasane. Amarga wilayah kasebut digunakake minangka papan pagelaran seni pariwisata tradisional sing dianakake Provinsi Jawa Tengah lumantar PAKUDJEMBARA, yaiku Kabupaten Pati, Kudus, Demak, Jepara, Rembang lan Blora.

Koreografi seni barongan sing ditampilake narik kawigatene para pengunjung. Sanajan katon ing wektu sing cendhak, nanging sempat dadi pangiring acara lakune sepur lawas (loco lawas) nganti sawetara meter.

Kepala Kantor Pemuda, Olahraga, Budaya lan Pariwisata (Dinporabudpar) Blora Slamet Pamuji, SH MHum liwat Kepala Bidang Pariwisata Dinporabudpar Wahyu Tri Mulyani AP ngandani menawa konsep agenda acara kasebut yaiku saben-saben kabupaten nampilake tontonan ing daerahe dewe-dewe. 

"Amarga isih pandemi, acara kasebut dianakake kanthi virtual ing situs wisatane dewe-dewe, kanti ngetrapake protokol kesehatan ing saben kabupaten. Kita milih Loco Tour Cepu, amarga ana wit gedhe sing teduh lan uwis ngetrapake protokol kesehatan. Dadi, kabupaten liya lan provinsi kabeh bisa nonton kanti cara virtual," jlentrehe ing Blora, Selasa (17/11/2020).

Barongan Nara Singalodra

Pameran seni tradisional koreografi (Barongan Nara Singa Lodra), miturut dheweke, dadi daya tarik sing apik. 

"Supaya nyambung karo konsep tari tradisional lan latar lokasi, kita milih Loco Tour," ujare Wahyu Tri Mulyani.

Kagiyatan lumaku kanthi lancar lan tertib, dijaga lan diawasi dening anggota Bhabinkamtibmas Polsek lan Babinsa Koramil Cepu uga petugas saka Perhutani KPH Cepu.

Kajaba dirawuhi Kepala Dinporabudpar Kabupaten Blora, Slamet Pamuji, SH, M.Hum, perwakilan Perhutani Cepu lan Himpunan Pramuwisata Indonesia (HPI) Kabupaten Blora uga aktivis pariwisata liyane.

Sejarah Tour Loco

Kaya sing wis dingerteni, Loco Tour asline Lokakarya (Bengkel) Traksi utawa Depo Loco, papan kanggo lokomotif-lokomotif kuno Perhutani sing dibangun wiwit taun 1911.

Dene, jaringan rel dibangun ing taun 1915. Saiki, lokasine dadi papan wisata sing rame. Sajrone rong wulan dibukak maneh ing suwasana pandemi, ana udakara 1000 pengunjung.

Sampurno, salah sawijine pengunjung saka Cepu, ujar manawa dheweke seneng banget lan rumangsa antuk panglipur ing acara kasebut.

"Pancen nyenengake, Loco Tour iki pancen apik banget, kaya mbalik ing jaman mbiyen, luwih-luwih yen ana pagelaran seni barongan, pas banget suasanane," kandare. (GUH-HR)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel