INSENTIF KANGGO TENAGA MEDIS COVID BLORA CAIR

 

DINKES BLORA - INSENTIF KANGGO TENAGA MEDIS COVID CAIR - INDES SOSIAL

"Petugas kesehatan sing nangani Covid 19, wis rada iso seneng, insentif gaji kanggo kerja keras sing kebak risiko, pungkasane dicairke,"

Petugas kesehatan Blora (nakes) nampa insentif wiwit Maret nganti Agustus. Kanggo wulan September nganti November, pencairan isih nunggu.

Plt. Kepala Dinas Kesehatan Kabupaten (DKK) Blora Henny Indriyanti ujar yen insentif kanggo nakes sing nangani pasien Covid-19 Blora wis disalurke udakara 4,5 Milyar.

"Insentif kasebut kanggo periode kerja wiwit Maret nganti Agustus. Sementara, wiwit wulan September nganti wulan November, pambayarane nyusul," ujare, Kamis (12/11)

Insentif sing ditampa dening petugas kesehatan beda-beda. Kanggo dokter spesialis maksimal Rp. 15 yuta, praktisi umum yaiku Rp. 10 yuta, dene perawat yaiku Rp. 7,5 yuta.

Gedhene Variatif

Henny nambahake, saben wulan, jumlah tenaga kesehatan sing nampa insentif saka anggaran pemerintah pusat beda-beda. Sawetara, total tenaga kesehatan sing nampa insentif udakara 250 wong. Priyayi-priyayi kuwi saka Rumah Sakit Daerah Blora, Rumah Sakit Daerah Cepu, lan 16 puskesmas ing 16 Distrik.

"Wong sing nampa insentif saka anggaran Pemerintah Pusat ora bisa nampa anggaran maneh saka pamrentah kabupaten. Ora dikeparengake dobel," dawuhe.

Sabanjure, Henny nerangake, wiwit September kepungkur, pitungan kanggo tugas saben wulan dikurangi.

"Yen sadurunge 22 dina, dadi 14 dina. Iki sesuai karo kabijakan pamrentah pusat," pungkase. (Roy-HR)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel