IKI DETIL WONG SING NGRAMPOK NING SONOREJO BLORA

 

INDES-HANKAM-IKI DETIL WONG SING NGRAMPOK NING SONOREJO BLORA

BLORA, Tim Resmob Polres Blora sing dibantu Subdit III Jatanras Polda Jawa Tengah kasih nyekel komplotan sing ngrampok omah juragan kost-kostan ing Desa Sonorejo, Kecamatan Blora, Kabupaten Blora, dina Jumuah (13/11). Nenem pelaku ditangkep ing papan sing beda.

Siji aktor kanthi inisial R diborgol wektu ing omah garwa sirine ing Kabupaten Rembang, Jawa Tengah, dene 5 pelaku liyane, yaiku M, WH, KA, S lan R dicekel ing Kabupaten Kuningan, Jawa Barat. Wong lima mau kudu ndadak nganggo dibedil dhisik lagi gelem nyerah wektu nglawan petugas.

Kepala Polres Blora, AKBP Ferry Irawan liwat Kasatreskrim Polisi Blora, AKP Setyanto ujar manawa pelaku kasebut kalebu grombolan perampok antar-propinsi. Sadurunge ngrampok ing Blora, komplotan iki wis ngrampok ing Kecamatan Batangan, Kabupaten Pati.

"Sadurunge aksi ing Blora, komplotan iki sempat tumindak durjana ing wilayah Pati. Urung bisa kecekel. Lan nalika tumindak ing Blora, kita bisa nyekel dheweke," ujare Setyanto sajrone gelar perkara ing Markas Polisi Blora, Selasa awan, (17/11).

Ngelar Konferensi Pers

Nalika Gelar Perkara kasus iki, enem pelaku kasebut dipamerake ing ngarep wartawan. Katon yen salah sawijining pelaku sikile isih dibungkus bandage/perban. Dene, praupane wong enem mau uga katon bengep lan ditutupi tutup rai.

Setyanto nerusake, nalika nindakake tumindak kasebut, komplotan iki duwe tugas masing-masing. Wong papat mlebu omah lan wong loro liyane ngenteni ing sanjabane omah.

"Dadi perane wis diatur. Wong papat mlebu kanthi mlumpat pager omah. Sawetara ana sing ning ndhuwur genteng. Lan loro liyane ngatasi kahanan ing njaba omah," jarene.

Kajaba ngamanake pelaku, polisi uga ngamanake pirang-pirang bukti, kayata rong kendaraan rodha papat, duwit 5 yuta, sawetara perhiasan emas lan sawetara ponsel.

"Total kapitunane korban nyandak 57 yuta," jarene.

Perampok Profesional

Setyanto mratelakake manawa pelaku kasebut wis profesional. Sadurunge njupuk tindakan, dheweke nganakake survey korban. Lan sawise dimengerteni akeh dhuwit, dheweke langsung kumpul kanggo nemtokake eksekusi.

"Dadi salah sawijining pelaku R dina sadurunge tumindak kasebut uga nggawe peta omah calon korbane. Sawise dikonfirmasi yen ana barang-barang sing larang regane. Dheweke langsung njupuk tindakan dina esuke. Dadi dina sadurunge eksekusi pelaku kasebut wis survei," jarene.

Pelaku kasebut bakal ditundhukake nganggo pasal 365 KUHP kanthi ancaman ukuman 12 taun ing pakunjaran. (Roy-HR)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel