GUDANG PUPUK BLORA WIS KEBAK SIAP DISALURKE

 

INDES-EKONOMI-GUDANG PUPUK BLORA WIS KEBAK SIAP DISALURKE

Manut Perintah Pemimpin Redaksi INDES, Mas Agung, kula Heri ireng ingkang ngayahi jejibahan ngelola INDESNEWS.COM milai dinten niki ngaturaken berita Blora Cepu ngagem bahasa Jawi ngoko. Alasanipun nggih namung sederhana, kagem ngaturi ruang kagem muatan lokal basa Jawi wonten Blora khususipun, wonten tlatah Jawi Tengah umumipun. Mugi saged'a katampi tuwin ngaturi inspirasi kagem pembaca tuwin pelaku media online lintunipun.

Kados mekaten pawartosipun : 

"Ing Rapat Koordinasi Kontrol Pupuk Bersubsidi nggunakake Kartu Tani ing Kabupaten Blora, sing dipimpin langsung dening Bupati Blora, dingerteni manawa gudang pupuk wis kebak, lan siap disebarake,"

Rapat Koordinasi Kontrol Pupuk

Maneka warna masalah sing ana gandhengane karo distribusi pupuk subsidi, nggawe Bupati Blora, Djoko Nugroho nesu nalika dadi ketua Rapat Koordinasi ing tingkat Kabupaten Blora, kanggo ngrembug babagan kontrol pupuk subsidi nggunakake Kertu Tani. Benang ruwet distribusi pupuk sing rumit dijaluk rampung kanthi cepet.

"Tak jaluk, masalah distribusi pupuk subsidi ditanggulangi, gudang pupuk wis kebak, siap disebar, kabeh petani sing ora duwe Kartu Petani, nanging kuotane mlebu ing data E - RDKK, kudu dilayani, nggunakake formulir, nanging uga kosok balene, yen duwe Kartu Tani nanging ora ana ning dhaptar E-RDKK ora usah dilayani, lan aku njaluk distributor utawa pengecer ora meksa tuku pupuk non-subsidi, " dawuhe ing rapat sing ditindakake ing Ruang Rapat Sekretariat Daerah Blora, Senin (9/11/2020).

Pengecer Siap Ngirim

Sauntara iku, pengecer pupuk kanggo Kecamatan Banjarejo, Sukiban ujar manawa petani ing wilayah kasebut ora angel golek pupuk.

"Ing wilayah kita, Kabupaten Banjarejo mboten enten masalah, kanthi distribusi lan tuku pupuk, nggunakake kertu tani, stok pupuk kasedhiya, miturut kabutuh para petani kita," ujare menyang INDESNEWS.

Sauntara kuwi, Sudarwanto, sawijining aktivis Asosiasi Petani Indonesia (HKTI), nyatakake dhukungane marang cara panggunaan Kartu Tani kanggo tuku pupuk subsidi.

"Aku setuju penggunaan Kertu Tani kanggo tuku pupuk subsidi, nanging validasi data kudu bener dhisik, sapa sing duwe hak entuk Kartu Tani kuwi," jarene sawise rapat kasebut.

Petani Susah Pupuk

Ing papan liya, Lukito, saka Lidah Tani, sing duwe anggota para petani ing wilayah Blora Selatan, yaiku Kedungtuban, Kradenan, Randublatung lan Jati, nesu banget amarga angel golek pupuk, curiga menawa ana permainan mafia pupuk.

"Kita wis ngirim surat audensi kanggo DPRD, babagan kelangkaan pupuk bersubsidi, kenapa terus kedadeyan, sajrone periode tanam, iki kudu ditanggulangi kanthi cepet, yen ora pengin petani mudhun menyang dalan, bongkar mafia pupuk sing nyiksa para petani. Wis regane ngluwihi HET, barange langka banget,kepiye bisa kedaden swasembada pangan, yen pupuk ora kasedhiya, kajaba kuwi Kartu Tani uga ora efektif lan ora efisien, amarga ora tepat sasaran," jarene. (Roy)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel