ENEK OMAH KAYU KUNDURAN BLORA ENTEK DILALAP GENI

 

INDES-SOSIAL- ENEK OMAH KAYU KUNDURAN BLORA ENTEK DILALAP GENI

BLORA, Salah sawijining omah ing Dukuh Nglencong RT 06 RW 08, Desa Tawangrejo, Kecamatan Kunduran, Kabupaten Blora entek dilalap geni, Senen (16/11). Wis dingerteni yen omah kasebut duweke Kusaen (55), warga lokal.

Kapolsek Kunduran Iptu Lilik Eko Sukaryono ujar manawa kedadeyan kobongan udakara jam 6:00 esuk. Kaping pisanan kobongan dingerteni dening tangga teparo korban sing jenenge Gemi. Nalika ing njero omahe Gemi keprungu swarane kretek-kretek kaya swarane barang sing kobong.

"Banjur metu saka omah kanggo mriksa, kanyata omah duweke Kusaen sing ning mburi omahe wis kobong. Meruhi kedadean kuwi, saksi kasebut langsung mbengok njaluk tulung ana omah kobong. Banjur warga lokal teka nyoba ngatasi geni kanthi banyu seka sakiwa tengene," ujare Lilik.

Lilik ujar, material omah sing seko kayu nggampangake geni cepet mrambat lan ngobong kabeh wewangunan omah.

"Udakara 30 menit mesin pemadam kebakaran teka. Nanging, wis kadung rata lemah. Iki pancen omah sing kobong digawe saka kayu, dadi gampang kobong," jlentrehe.

Sawise mriksa saksi lan korban, geni kasebut teka saka tungku utawa pawon tradisional sing ana ing omah mburi. Lan miturut garwane korban, udakara jam 5.30 esuk, garwane korban rampung masak endhog lan amarga rumangsa kesusu menyang sawah, garwane korban mateni pawon kanthi cara nyiprati banyu ngono wae. "Nanging ora mesthekake yen geni wis bener-bener mati. Banjur ditinggal menyang sawah dadi buruh tandur," jlentrehe.

Minangka asil saka kedadeyan iki, kapitunan kira-kira Rp 60 yuta. (Roy)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel