DIAMUK ANGIN 43 OMAH ING BLORA KORAT-KARIT

 

INDES-SOSIAL-DIAMUK ANGIN 43 OMAH ING BLORA KORAT-KARIT

Mlebu mangsa udan, bencana potensial kudu diawasi wiwit awal, banjir, longsor lan angin kenceng biasane nginceng warga, luwih-luwih amarga kegiatan deforestasi kang terus kedadeyan, liar utawa legal, diarani legal amarga alas Blora nduweni status alas produksi.

43 Omah Rusak

Udan diiringi angin kenceng sing kedadeyan dina Senen wengi (9/11) nyerang Kecamatan Kedungtuban lan Randublatung, Kabupaten Blora. 43 omah rusak.

Tim Reaksi Cepat Tanggap Penanggulangan Bencana Daerah Blora BPBD) Agung Tri ujar yen kedadeyan Senin jam 6:15 sore, ana udan deres kanthi angin kenceng ing Kecamatan Kedungtuban lan Randublatung. Amarga udan lan angin kenceng nyebabake kerusakan abot lan entheng.

Data BPBD nyathet manawa ing Kecamatan Kedungtuban, karusakan ana ing Desa Tanjung, ing sawijining omah ana sing korat-karit. Omah kasebut rubuh, tembok pecah lan jubin rusak. Karusakan kategori cilik ana 10 omah ing Desa Kutukan. 

Ing Kecamatan Randublatung, rong omah gedhe ambruk, ora bisa dikuwasani, korban mlayu menyang omahe sedulur. "Dene, ana korban loro sing cilaka, garwa lan anake sing duwe omah. Sirahe kesrempet kayu. Sak iki dirawat dhewe," ujare Agung Tri.

Ing Kecamatan Randublatung, ana 30 omah kanthi kerusakan ringan. Kayata jubin rusak, kandhang ambruk tapi ana saperangan tembok sing jebol.

Sakwise iku, tim BPBD nindakake penilaian lan pengumpulan data uga ngawasi wilayah sing kena pengaruh. Para warga ngresiki lingkungane lan ndandani kerusakan kanthi mandiri.

Angin Klampok Kedungtuban

Kepala Polisi Kedungtuban, Iptu Sujiharno mratelakake, sajrone kedadeyan kasebut, udan deres diiringi angin kenceng nyerang Dukuh Klampok, Desa Tanjung, Kecamatan Kedungtuban, Kabupaten Blora.

"Udakara jam 18.00 WIB ana udan deres diiringi angin kenceng. Jam 6:20 sore udan saya deres lan angin dumadakan teka saka wetan ngulon lan langsung nyapu omah warga," ujare Sujiharno.

Minangka akibat saka kedadeyan kasebut, 10 omah warga dilaporake dadi korban. Omah kasebut diduweni, Sadimin (46), Sari (47), Dasar (42), Wajib (55), Karnadi (41), Pahing (59), Wiro Darman (70), Agus (30), Jasmin ( 45), Ramijo (42), kabeh mau kalebu warga Kampung Pendhapa Tanjung RT Dukuh. 001/004 Desa Tanjung, Kecamatan Kedungtuban.

"Rong omah duweke Sari ambruk lan siji duweke Sadimin uga ambruk. Sisane akeh genteng dho ambyar lan teras omah rusak," jarene. (Roy-HR)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel