BUPATI BLORA NGLANTIK FORUM GENERASI BERENCANA

 

INDES-SOSIAL-BUPATI BLORA NGLANTIK FORUM GENERASI BERENCANA

BLORA, Bupati Blora Djoko Nugroho nglantik Forum Generasi Perencanaan Kabupaten Blora (FG Blora) kanggo periode 2020-2022, Setu (14/14/2020).

Acara kasebut ditindakake ing paviliun Seloparang, Desa Tempellemahbang, Kecamatan Jepon lan difasilitasi dening Dinas Pengendalian Penduduk lan Keluarga Berencana Kabupaten Blora (DindaldukKB).

Sawise nglantik, Bupati Blora, Djoko Nugroho, ngucapake apresiasi kanggo semangat para pemuda Blora lan ngarep-arep supaya Forum Generasi Berencana Kabupaten Blora bisa luwih katon lan luwih eksis, mengko bisa menehi bantuan hibah.

Miturut Bupati, Pusat Informasi lan Konseling Remaja (PIK Remaja) duwe tugas sing abot banget, ora beda karo Kiai, Pendeta, Pendeta lan liya-liyane.

"Lan iku tugase, kanggo ningkatake mutu remaja lan bocah ing kabupaten Blora. Aku asring njaluk tulung marang Ustadz, Kiai, Pendhita, supaya dibantu liwat khutbahe kanthi njabarake isi kitab sing aplikatif ing urip bebrayan saben dinane. Ben wong Blora dadi wong apik kabeh. Koyo ngene iki penting banget, "ujare Bupati Blora.

Anane forum iki ora mung kanggo pangurus, nanging kanggo kabeh bocah enom (remaja) ing kabupaten Blora.

"Dadi ora mung kanggo pengurus tok. Dadi, tulung, kepiye bisa ditularake menyang kanca utawa adik-adikmu sing ana ing desa-desa. Aja nganti dadi generasi sing gagal, generasi sing ora duwe ketahanan dhiri, "tambahe.

Nyegah Pernikahan Dini

Bupati Blora menehi conto yen sajrone telung nganti patang wulan sajrone pandemi Covid-19, permohonan kawin dini ing Blora pancen gedhe, amarga tetep nginep ing omah, ora mlebu sekolah pembelajaran kanthi tatap muka.

“Nggumunake. Entuk wae nganggo handphone, nanging kita kudu tanggung jawab. Amarga liwat ponsel iki, bisa dideleng perkara positif lan negatif, nanging kita kudu duwe resistensi kanggo awake dhewe," dawuhe.

Bupati uga ngrencanakake nyediakake fasilitas kantor kanggo Forum Generasi Berencana Kabupaten Blora sing mengko bakal dikombinasikake karo para remaja ing sangisoré naungan Dinas Sosial P3A sing ngurus kenakalan remaja, Kota Layak Anak, ben iso nyambung.

"Nom-noman akeh iki bisa nggawe acara lan diskusi sing apik. Amarga aku ndeleng potensi iki lan pancen luar biasa, "ujare Bupati Blora maneh.

Bupati uga njupuk wektu kanggo dialog karo sawetara perwakilan genre, kalebu saka Kecamatan Jati lan Desa Mojorembun, Kecamatan Kradenan.

Kepala DPPKB Achmad Nur Hidayat, SH, M.Si, MM ing laporan kasebut ngucapake matur nuwun marang Bupati amarga menehi perhatian marang Genre Blora.

Potensi Forum Genre

Nur Hidayat nglaporake yen ing taun 2020 PIK-R Kabupaten Blora duwe 250 klompok. Dumadi saka 51 PIK-R jalur pendhidhikan lan 211 jalur komunitas.

"Iki potensial banget. Aku ndeleng sawetara organisasi, genre isih aktif. Pakaryane wis dirasakake. Lan alhamdulillah, kerja tim saka sedulur iki luar biasa," jarene.

Peran genre, jarene Achmad Nur Hidayat, kudu nyata. Apamaneh sajrone pandemi Covid-19, dikarepake bisa uga bisa nyegah panyebaran Covid-19.

"Amarga kabeh mau dadi pamikiran sing mbutuhake energi. Apa wae, saiki wis disambungake karo Covid-19. Piye carane, kudu nyegah panularan Covid-19, dadi kita kabeh kudu ngelingi pesen ibu," jarene.

Pesen ibu tegese ana telu. Yaiku, nganggo topeng sing bener, cuci tangan asring nganggo sabun nganggo banyu mili, lan jaga jarak.

Tagline Salam Genre

Dheweke ujar manawa ana tagline ing babagan genre, yaiku ora kawin dini, ora duwe hubungan bebas lan ora nyalah-gunakne narkotika, zat psikotropika lan zat-zat adiktif; (NAPZA ; Obat-obatan).

"Aku ora pengin krungu adik-adik sing omah-omah sadurunge umur minimal 19 taun. Iki minangka program ukum perkawinan. BKKBN nyaranake perkawinan sing ideal, 21 taun kanggo wanita lan 25 taun kanggo pria," jarene.

Dene, Afif Wahyu Adi Pratama, Kepala FG Blora sing wis diresmekake kanggo periode 2020-2022, mratelakake rasa bangga lan arep gage ndang nindakake koordinasi ing desa-desa kanggo nyuksesne program generasi berencana.

"Kita perlu nggiatake sosialisasi kang gegandengan karo nikah dini, ora nglakoni seks bebas lan penyalah-gunaan NAPZA," ujare siswa kelas XII SMAN 2 Blora iki.

Sawise diresmekake, Jambore Ajang Kreativitas Genre (JGB 2020) dianakake kanthi macem-macem kegiatan kayata outbond, penyuluhan, lan genre pintar. (Roy)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel