ATI-ATI INDONESIA TOSERBA BENCANA

 

INDES-SOSIAL-Ati-ati Indonesia Toserba Bencana 01

Bupati Blora, Djoko Nugroho, mandhegani Apel Kesiapsiagaan lan Gelar Peralatan Panggulangan Bencana ing Kabupaten Blora Tahun 2020/2021 tepate ing alun-alun Blora, Rebo (11/11/2020) kanthi ngetrapake protokol kesehatan Covid-19.

Peserta apel kasebut yaiku Forkopimda Blora, Kepala Organisasi Peangkat Daerah (OPD), BPBD Blora, Tagana, Dinas Sosial Pemberdayaan Perempuan dan Perlindungan Anak Kabupaten Blora, TNI Kodim 0721 Blora, Polisi Blora, Satpol PP (damkar), Relawan Bencana, PMI, MDMC lan Bagana (Banser Tanggap Bencana).

Ing arahane, Bupati Blora ngandhakake manawa implementasi apel ing wektu iki dianggep paling lengkap ing babagan peralatan sing ana ing Jawa Tengah.

"Kabeh peralatan ditokno kabeh, lan kudune kaya ngene," dawuhe Bupati Blora.

INDES-SOSIAL-BLORAAti-ati Indonesia Toserba Bencana Bupati


Toserba (Toko Serba Ada) Bencana

Ing tengah-tengah pandemi virus corona lan nalika cuaca nengarakake bencana ing Kabupaten Blora, Bupati isih bisa ngucap syukur amarga para rawuh isih diwenehi kesehatan lan perlindungan saka Allah SWT.

"Aku uga matur nuwun marang Kepala Polisi, Dandim, kabeh pihak sing melu ngleksanaake apel iki," ujare Bupati.

Bupati Blora ngelingake manawa sacara geografis, Indonesia minangka Toserba kanggo bencana alam.

"Arep saka ndhuwur, permukaan, arep saka ngisor, bencana isa wae kedadeyan, kapan wae," jlentrehe.

Kaya sing saiki kedadeyan ing Gunung Merapi, desa-desa ing kono wis kosong amarga ana indikasi erupsi lan letusan.

"Indikasi liyane, kabeh kewan sing ana ing duwur wilayah Merapi wis mudhun, amarga cuacane panas. Alhamdulillah ora ana kedadeyan ing Kabupaten Blora," ujare Bupati.

Banjir lan Kekeringan

Ing Blora tetep ana banjir. Banjir kasebut uga dikirim Bengawan Solo nalika Waduk Gajah Mungkur dibukak. Lan dadi biasa kanggone masarakat sekitar.

"Sing dadi nguwatirna yaiku banjir bandhang sing wis kita deleng ing televisi nganti saiki," ujare.

Kajaba iku, Bupati ujar manawa kita asring ngalami musim kekeringan ing Kabupaten Blora.

"Alhamdulillah, akeh instansi sing paring pambiyantu marang kabeh masyarakat. Matur suwun," ujare Bupati.

Ora kalah penting kanggo digatekake yaiku kebakaran sing wis kedadeyan kaping pirang-pirang ing masarakat Kabupaten Blora.

"Angin puting beliung wis kedadeyan ing Kabupaten Blora ping telu opo kaping papat," jarene.

Apa sing kedadeyan wingi ing Bangkleyan. Sawetara wektu kepungkur ing Desa Kutukan, terus nyusul ing Desa Tanjung, Kabupaten Kedungtuban.

"Puting beliung pancen angel diprediksi," dawuhe Bupati Kokok.

BPBD BLORA - Ati-ati Indonesia Toserba Bencana - INDES


Tambah Damkar

Mula, Bupati nerusake, adhedhasar katrangan prekara ing ndhuwur, ana gegayuhan supaya Pamrentah Kabupaten Blora bisa nulungi masarakat kanggo ngatasi bencana kasebut.

"Salah sawijining cara yaiku nglengkapi mesin pemadam kebakaran ing kecamatan Ngawen lan Randublatung, taun ngarep," dawuhe.

Ora kalah penting, miturut Bupati Blora, kita kerja bareng kanggo mbantu kabeh wong.

"Aku matur nuwun, kabeh peralatan digunakake, dipamerake. Kita mengko bakal mriksa, apa bisa digunakake utawa ora. Apa kru sing tugas isih kelingan carane ngganggo peralatan kasebut utawa ora," ujare Bupati.

Ati-ati karo Bencana Rutin

Nalika mlebu musim udan, Bupati Blora ngelingake manawa bencana rutin sing kudu diawasi yaiku banjir lan angin topan.

"Kanggo Camat lan Kepala Desa, elinga marang sedulur-sedulur kita sing manggon ing sadawane kali, utamane Kali Lusi. Kajaba iku, bisa uga ana kobongan, uga angin topan. Dho ati-ati," ujare Bupati.

Sawise apel kasebut, Bupati njaluk simulasi marang Petugas BPBD kanggo nindakake penyelamatan lan evakuasi korban banjir nggunakake peralatan kapal karet.

Sabanjure, tim pawon umum saka Tagana Dinsos P3A Blora uga dijaluk praktek nganggo peralatan ing unit mobil kasebut. Bupati Blora ngormati simulasi sing lincah lan trengginas kuwi. (Roy-HR)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel